Zoutstrooimodule

Zoutstrooimodule

Zoutstrooimodule voor Gladheidsbestrijding
Zodra het kouder begint te worden in Nederland maken gladheidsbestrijders zich klaar om bevroren en besneeuwde wegdekken, fietspaden en terreinen sneeuw en ijsvrij te maken. Hierbij komt een grote hoeveelheid professioneel materiaal kijken. Een grote hoeveelheid voertuigen en gespecialiseerde machines wordt ingezet door gemeenten en particuliere gladheidsbestrijdingsorganisaties om te zorgen dat het Nederlandse wegen net veilig blijft.

Efficient maken van gladheidsbestrijding
Om te zorgen dat het bestrijden van gladheid zo efficiënt mogelijk gebeurt is de wereld van de gladheidsbestrijding de laatste jaren volop in ontwikkeling.

Naast de verschillende soorten dooimiddelen en gespecialiseerde zoutstrooimachines is controle op de gestrooide delen van het wegdek en de hierbij gestrooide hoeveelheid strooimiddelen van essentieel belang om efficiënter en zo milieuvriendelijk mogelijk gladheid te bestrijden.

Regent Mobile heeft zich gespecialiseerd in de controle van de gereden routes en hoeveelheid dooimiddelen door het slim ‘connecten’ van strooimachines en de voertuigen die deze machines vervoeren.

Connect Pro – meten strooimachine data, fleet management en brandstofmanagement
Regent ontwikkelde enkele jaren geleden het ‘Connect Pro’ systeem waarmee het uitlezen van zoutstrooi machines mogelijk werd. De techniek hierachter is in de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling geweest. Deze ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat de Connect Pro’ naadloos kan worden gekoppeld met de Controller van de zoutstrooimachine. Controllers van merken zoals Schmitt Nido en Epoke A/S worden gekoppeld op de Connect Pro en geven alle nodige data uit de strooimachine helder weer in het Connect Platform. Grote voordelen hierbij zijn de uitgebreide rapportagefuncties van niet alleen de strooidata en gereden routes van de strooimachine maar ook informatie over het voertuig waarmee de strooimachine wordt vervoerd in de vorm van een zeer uitgebreid fleet management systeem en uitgebreide rapportages als het gaat om brandstofmanagement om zo te monitoren hoe kosten efficiënt de gereden routes worden afgelegd.

Verschillende merken controllers als Schmidt en Epoke op één platform.
Verschillende merken controllers / strooimachines zoals controllers van Schmidt en Epoke kunnen hiermee dus door hetzelfde systeem worden uitgelezen en geven de meest complete data en route informatie in één overzichtelijk platform met meer dan 60.000 gebruikers in Europa.

Multifunctioneel inzetbaar
Veel voertuigen van gladheidsbestrijders worden in de zomer ingezet op andere type projecten waarbij er op dat moment geen gebruik gemaakt wordt van de strooimachine. Door middel van de keuze in het type installatie kan het Connect Pro’ systeem tegelijk ook dienen als een fleet management systeem en een rit- of kilometerregistratiesysteem naar de laatste eisen van de Fiscus.

Hierdoor wordt het systeem zowel in de winter voor gladheid bestrijding ingezet en dient het in de overige seizoenen als management systeem voor machines en voertuigen. Kijk in dit geval ook naar de verschillende modules zoals de ‘veeg module’, ‘maai module’ en de (remote download) ‘module voor Tachograaf’.

Voorbeelden van de strooimachine module voor gladheidsbestrijding binnen het Connect platform:
Voorbeelden van de strooimachine module voor gladheidsbestrijding binnen het Connect platform:
Uitgebreide rapportage functies geven een duidelijk beeld van de gestrooide kilometers, hoeveelheid dooimiddelen en meer..
Strooigrafieken
Strooirapport