Voertuigvolgsysteem

Voertuigvolgsysteem

Volgsysteem beveiliging Voertuig

Bij de diefstal van Voertuigen ís het vaak de snelheid van de diefstal waar op gelet moet worden.
Een voertuig is in veel gevallen snel open en gestart en kan zich dan direct en met hogere snelheid verplaatsen. Bij het beveiligen van een voertuig tegen diefstal is het dus van het grootste belang dat de detectie van de diefstal zo snel mogelijk plaatsvindt. Om deze reden wordt in veel gevallen het alarmsysteem (klasse 3 SCM) gekoppeld aan het voertuig volgsysteem. Zodra het alarm diefstal detecteerd zal er via het volgsysteem een melding worden gemaakt naar de eigenaar en/of alarmcentrale.

Ook in het geval van de beveiliging van auto’s, uw bedrijfsbus of vrachtwagen adviseert Regent het gebruik van een Multitracker set.

SCM Klasse 5 beveiliging ( VVS+) voor uw voertuig
Eist uw verzekeraar een SCM klasse 5 systeem ( VVS+ systeem ) dan wordt uw keuze minder technisch en gaat uw keuze nog vooral om welke installateur u kiest. Hierin bestaan grote verschillen en het is dus ook van belang wanneer u een klasse 5 SCM systeem aanschaft om te zoeken naar referenties van de verschillende scm gecertificeerde installateurs.

Kijk voor meer informatie op onze pagina SCM / VBV.

Regent biedt haar klanten tegenwoordig ook multitracker sets. Door middel van een multitracker volgsysteem wordt een nog beter resultaat verwacht tegen diefstal en heeft de gebruiker daarnaast ook nog de mogelijkheden van een logistiek management systeem.

Uiteraard zal een adviseur van Regent of één van de 350 Regent dealers u uitstekend kunnen helpen bij het bepalen van de juiste keuze van een volgsysteem ter beveiliging van uw voertuigen, machines of vaartuig. Regent en haar dealernetwerk bieden uw zowel gespecialiseerde volgsystemen alsmede SCM klasse 5 gecertificeerde volgsystemen aan met een beveiligingsklassificering en inbouwgarantie.
Voor de fleet managers en bedrijven die hier zelf een gerichte keuze in willen kunnen maken hebben wij hieronder uiteengezet welke zaken van belang zijn en hoe u kunt achterhalen of een volgsysteem geschikt is als beveiligingssysteem.

Is er een eis vanuit de verzekeraar? Ga dan naar SCM / VBV

Belangrijke punten om op te letten bij de aanschaf van een volgsysteem ter beveiliging:

  1. Is er een plek om het volgsysteem te verstoppen in het te beveiligen object?
    Bij een voertuig of machine praten we dan vaak over een plek op minimaal een armlengte in het dashboard of een andere plek waar men niet snel kan komen.

Als er geen goede plek is dan zal een klein draadloos volgsyteem wellicht de oplossing bieden.

  1. Bevat het (12-24V) systeem een back-up accu?

Zo niet dan is het volgsysteem eigenlijk niet geschikt voor het beveiligen van uw object.

  1. Heeft het systeem nog andere mogelijkheden om een locatie te bepalen (minimaal 2)
  2. Heeft het systeem meer dan 1 mogelijkheid om de data te versturen naar de server (minimaal 2)
  3. Heeft het volgsysteem een sabotagebeveiliging via bijvoorbeeld een notificatie o.b.v. de stroomvoorziening of een read-contact of lux(licht) sensor etc.