SCM / VBV

SCM / VBV

Kiwa SCM
Kiwa SCM is de certificatie organisatie als het gaat om voertuig-en machine beveiliging, Het Kiwa SCM houdt toezicht op de kwaliteit van de gebruikte volgsystemen en de kwaliteit van het installatiebedrijf.

Controle vragen Klasse 5 Kiwa / SCM Voertuigen:

  • Heeft uw voertuig reeds een klasse 3 alarm inclusief certificaat? Let op, geimporteerde auto’s hebben vaak wel het alarm maar nog niet de Nederlandse keur er op. Dit moet eerst gebeuren voordat er een Volgsysteem wordt ingebouwd (of geklijktijdig met installatie van het klasse 5 systeem) Een klasse 5 VVS+ systeem bestaat namelijk uit een Klasse 3 alarm met certificaat + een voertuigvolgsysteem met certificaat.
  • Installatie bij een auto dealer is vaak honderden euro’s duurder terwijl het geinstalleerde systeem exact dezelfde is (merk / type etc.) als de after-market volgsystemen.
  • Gaat het om het nieuwste model auto, vraag de installateur dan altijd of hij reeds eerder een installatie maakte op hetzelfde model.
  • Zorg dat u op de hoogte bent van de mogelijkheden van het volgsysteem als het gaat om eigen gebruik. Hier bestaan grote verschillen tussen verschillende aanbieders.
  • Het gaat hier om de keuze in installateur, niet op product niveau dus vraag om referenties.

Klasse W1 / W2 / W3 voor beveiliging van Machines:
De beveiliging van machines op basis van de klasse indeling van het SCM.

Klasse W1
Dit systeem is een startonderbreker die de blokkering regelt op basis van de brandstofvoorziening of hydraulisch circuit + de onderbreking op het startmotorcircuit. Klasse W1 heeft een minimale aanvalsbestendigheid van 5 minuten.

Klasse W2
Dit systeem is een startonderbreker die de blokkering regelt op basis van de brandstofvoorziening of hydraulisch circuit + de onderbreking op het startmotorcircuit. Klasse W2 heeft een minimale aanvalsbestendigheid van 15 minuten.

Klasse W3
Dit is een volgsysteem dat voldoet aan de eisen van het voorschrift TT04 in combinatie met een een startonderbreker die de blokkering regelt op basis van de brandstofvoorziening of hydraulisch circuit + de onderbreking op het startmotorcircuit.

Het geniet de voorkeur om een Klasse W1 / W2 / W3 systeem te laten installeren door een Landbouwmechanisatiebedrijf met verstand van uw machine. Er bestaan genoeg aanbieders die een volgsysteem installeren zonder de nodige kennis van de machine te hebben. Dit geeft vaker dan eens problemen.

Bent u op zoek naar een Klasse W2 of W3 systeem voor uw machine, neem dan contact op met onze helpdesk of een van onze aangesloten Landbouw Mechanisatie dealers binnen de Benelux.

‘Agri Secure Service’ i.p.v. Klasse W2 of Klasse W3
Regent ontwikkelde enkele jaren geleden haar Secure Service Meldkamer dienst. Hierbij worden machines uitgerust met een volgsysteem en de alarmmeldingen worden direct opgenomen door een gecertificeerde PAC meldkamer.

In 2019 ontwikkelde Regent haar Agri Secure systemen. Deze systemen bestaan uit verschillende Multitracker sets waarmee de beveiliging van uw machines naar een volledig nieuw niveau worden gebracht.

De Systemen bestaan uit meerdere onderdelen die onafhankelijk van elkaar verschillende taken uitvoeren terwijl ieder op zich posities kan bepalen en de sub-systemen samen alle vlakken van de beveiliging van uw machine afdekken. Een dief heeft nu veel meer tijd en meer verschillende detectie en jammer apparatuur nodig om het volgsysteem onschadelijk te maken.

Voor de eindgebruiker biedt een ‘Agri Secure Systeem’ inclusief ‘Secure Service certificaat’ nu meer veiligheid en is het goedkoper dan de bestaande klasse W2 / W3 systemen met certificaat.

Vraag uw verzekeraar of adviseur naar de mogelijkheden voor acceptatie o.b.v. de ‘Agri Secure Service’.

Vaartuigvolgsystemen Klasse 3 VBV/SCM
Sinds enige tijd wordt de Klasse 3 EBV 01 (en EBV02) voor vaartuigvolgsystemen niet meer ondersteund door het VBV / SCM. Het CCV bewaakt nu de normeringen en heeft besloten voorlopig nog geen nieuwe certificerings norm voor vaartuigen / boten in het leven te roepen.

Secure Service certificaat
Regent heeft in 2019 het ‘Marine Secure’ systeem inclusief ‘Secure Service’ ontwikkeld voor de watersport. Na overleg met verschillende watersportverzekeraars wordt de ‘Secure Service’ nu geaccepteerd door verschillende verzekeraars als vervanging voor de klasse 3 normering EBV 01. Vraag uw adviseur naar de aangesloten verzekeraars.